շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
![հնդկացորենով-տորթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/հնդկացորենով-տորթ-1.jpg)
Հնդկացորենի ալյուրով տորթ
![թխվածքաբլիթներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/թխվածքաբլիթներ-1-2.jpg)
Թխվածքաբլիթներ
![անանուխով-լիմոնադ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/անանուխով-լիմոնադ-1.jpg)
Անանուխով լիմոնադ
![խնձորով-կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/խնձորով-կարկանդակ-1.jpg)
Խնձորով կարկանդակ
![Կիտրոնով-թխվածք-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/Կիտրոնով-թխվածք-1.jpg)
Կիտրոնով թխվածք
![Բանանով-պահքային-կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/Բանանով-պահքային-կարկանդակ-1.jpg)
Բանանով պահքային կարկանդակ
![Կաթնային-քաղցրավենիք-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/Կաթնային-քաղցրավենիք-1.jpg)
Կաթնային քաղցրավենիք
![տորթ-Զեբր-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/տորթ-Զեբր-1.jpg)
Տորթ «Զեբր»
![տորթ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/տորթ.jpg)
Տորթ «Քաղցրիկ»
![տորթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/տորթ-1.jpg)
Տորթ «Գիշեր-ցերեկ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/պահքային-թխվածք-1.jpg)
Մեղրով պահքային թխվածք
![կաթնահունց-խմոր-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/կաթնահունց-խմոր-1.jpg)
Խմորիչով կաթնահունց խմոր