շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
![մաֆին-1 - Copy](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/մաֆին-1-Copy.jpg)
Նարնջի կեղևով մաֆիններ
![Խնձորով-ռուլետ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/Խնձորով-ռուլետ-1.jpg)
Խնձորով ռուլետ
![կրեմ-գլյասե-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/կրեմ-գլյասե-1.jpg)
Կրեմ «Գլյասե»
![պահքային-մադլեն-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/պահքային-մադլեն-1.jpg)
Պահքային «Մադլեն»
![սնիկերս-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/սնիկերս-1.jpg)
Տորթ «Սնիկերս» բեզեով
![կարամելային-կրեմ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/կարամելային-կրեմ-1-1.jpg)
Կարամելային կրեմ տորթերի համար
![ճապոնական-չիզքեյք-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/ճապոնական-չիզքեյք-1.jpg)
Ճապոնական չիզքեյք
![ձկով-կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/ձկով-կարկանդակ-1.jpg)
Ձկով ու կարտոֆիլով կարկանդակ
![Կիտրոնով-ու-կակաչով-կեքս-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/Կիտրոնով-ու-կակաչով-կեքս-1.jpg)
Կիտրոնով ու կակաչի սերմերով կեքս
![Խնձորով-դեսերտ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/Խնձորով-դեսերտ-1.jpg)
Խնձորով դեսերտ
![պիրոգ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/պիրոգ-1.jpg)
Պահքային շոկոլադե-սրճային կարկանդակ
![բուլկի-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/բուլկի-1.jpg)
Դարչինով պահքային բուլկիներ