շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

տորթ-երանություն-1
Տորթ «Երանություն»
սոուս-պիցցայի-համար-1
Սոուս պիցցայի համար
Ժելով-տորթ-1
Ժելեով տորթ «Կոտրված ապակի»
տորթ-շախմատ-1
Տորթ «Շախմատ»
Դարչինով-թխվածքաբլիթներ-1
Դարչինով թխվածքաբլիթներ
Նարնջով-Մադլեն-1
Նարնջով «Մադլեն»
Տորթ-շիկահեր-1
Տորթ «Շիկահեր»
Հիլով-թխվածքաբլիթներ-1
Հիլով թխվածքաբլիթներ
Բուլկիներ-1
Բուլկի բուրգերի համար
Խնձորով-շոռակարկանդակ-1
Խնձորով շոռակարկանդակ
Գետնանուշով-թխվածքաբլիթ-1
Գետնանուշով թխվածքաբլիթներ
Ընկուզեղենով-տորթ-1
Նուշով ու պնդուկով տորթ
...10...1920...30...