շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
Շտրեյզելով տորթ
Շոկոլադով և խնձորով տորթ
Պանրով կարկանդակ
Կաթնաշոռով պիրոգ
Շոկոլադե-վանիլային կեքս
Մեղրով տորթ թթվասերային կրեմով
Կոկոսի քերուկով թխվածք
Թխվածք ”Կրեմով կոներ”
Մեղրով թխվածքաբլիթ
Տորթ ”Շոկոլադե հրաբուխ”
Կաթնաշոռով թխվածք
Սնիկերս