շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
Եփովի կրեմով արագ տորթ
Բանանով տորթ առանց թխելու
Խմոր բուլկու համար
Սպիտակ շոկոլադով տարտ
Շոկոլադե թխվածքաբլիթ ընկույզով
Տորթ Սնիկերս
Շոկոլադե մաֆին
Ջեմով բուլկի
Տորթ ”Կոլիզեում”
Զեֆիրով և մրգերով տորթ
Չամիչով բուլկի
Զատիկի թխվածք ”Զամբյուղ”