շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

yepac-kremov-arag-tort
Եփովի կրեմով արագ տորթ
bananov-tort
Բանանով տորթ առանց թխելու
xmor-bulku-hamar
Խմոր բուլկու համար
spitak-shokoladov-tart
Սպիտակ շոկոլադով տարտ
shokolade-txvacqablit
Շոկոլադե թխվածքաբլիթ ընկույզով
tort-snikers
Տորթ Սնիկերս
shokolade-mafin
Շոկոլադե մաֆին
jemov-bulki
Ջեմով բուլկի
tort-kolizeum
Տորթ ”Կոլիզեում”
zefirov-tort
Զեֆիրով և մրգերով տորթ
chamichov-bulki
Չամիչով բուլկի
zatiki-zambyux
Զատիկի թխվածք ”Զամբյուղ”
...10...3839...50...