շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

serucqayin-kremov-bananov-tort
Սերուցքային կրեմով ու բանանով տորթ
zatiki-pirog-
Զատիկի պիրոգ
shokolade-mafinner
Շոկոլադե մաֆիններ
yurahatuk-mrjnabuyn
Շոկոլադե մրջնաբույն
Ջեմով փքաբլիթ «Բեռլիներ»
Կաթնաշոռով և բալով կարկանդակ
Շոկոլադե տորթ
Կրոկեմբուշ շոկոլադով
nrbablitnerov-karamelayin-mussov-tort
Նրբաբլիթով և կարամելային մուսսով տորթ
Կիտրոնի կրեմ տորթի համար
kakachi-sermov-pirog
Կակաչի սերմով և բալով պիրոգ
Անգլիական կրեմ
...10...4041...50...