շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
Վանիլային պուդինգով տորթ
Մեղրով տորթ «Հրաշք»
Նրբաբլիթներ սնկով և պանրով
Կեքս «Զեբր»
Պրալինե
Անգլիական աղանդեր «Բանոֆի»
Սպիտակաձավարով շիլա
Գազարով և խնձորով «քաղցր երշիկ»
Պավլովյան տորթ
Կրեմ «Շանտիլյի»
Խնձորով պիրոգ
Ընկույզով թխվածքաբլիթ