շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Փախլավա ֆիլո խմորով
Թխվածք «Ամանորյա պսակ»
Շոկոլադե տորթ մարշմելոուով
 Ամանորյա տորթ ”Կոներ”
Փախլավա ընկույզով և չրերով
Փախլավա
Ամանորյա տորթ – մուսս ”Fantasy”
Թխվածք փխրուն խմորով
Ամանորյա թխվածք սառեցրած բալով և սուֆլեով
Ընկույզով տորթ իրիսային կրեմով
Թխվածք կիտրոնով
Հավի բուդ՝ նարնջով և հազրեվարդով
...10...5556...60...