շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/mexrov-biskvit-12-420x400.jpg)
Մեղրով բիսկվիթ ընկույզով և շոկոլադե ջնարակով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/enkuyzov-tort-serucqayin-mussov-9-420x400.jpg)
Պնդուկով տորթ սերուցքային և սրճային մուսսով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/baklava-14-1-420x400.jpg)
Բակլավա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/arag-napoleon-12-420x400.jpg)
Արագ նապոլեոն
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/baklava-15-420x400.jpg)
Բակլավա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/rulet-katnashorayin-kremov-8-420x400.jpg)
Ռուլետ կաթնաշոռային կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/eklerner-beeyov-10-420x400.jpg)
Էկլերներ բեզեով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/shokolade-tort-triple-12-420x400.jpg)
Շոկոլադե տորթ «Triple»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/beze-serucqayin-mijukov-9-420x400.jpg)
Բեզե սերուցքային միջուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/rulet-kitronov-15-420x400.jpg)
Կիտրոնով ռուլետ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-esterhary-12-420x400.jpg)
Տորթ «Esterházy» նուշով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/07/9-9-2-420x400.jpg)
Տորթ «Սպարտակ»