շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
Տորթ բանանով և սուֆլեով
Քաղցրաբլիթներ
Տորթ «Sarawak layer cake»
Կրեկեր կտավատի սերմերով
Տորթ սառեցրած հատապտուղներով
Տորթ շոկոլադե մուսսով և նուտելլայով
Տորթ «Կիվի»
Բուլկի եփած կրեմի միջուկով
Սուպեր շոկոլադե բիսկվիթ
Թխվածքաբլիթ «Շոկոլադե զոլեր»
Տորթ «Օրբիտա»
Բուլկի «Buchteln» սերուցքով