շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-bananov-sufleov-11-420x400.jpg)
Տորթ բանանով և սուֆլեով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/qaxcrablitner-15-420x400.jpg)
Քաղցրաբլիթներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-sarawak-layer-cake-10-420x400.jpg)
Տորթ «Sarawak layer cake»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/kreker-ktavati-sermerov-9-420x400.jpg)
Կրեկեր կտավատի սերմերով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-sarecrac-hataptuxnerov-10-420x400.jpg)
Տորթ սառեցրած հատապտուղներով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-shokolade-mussov-nutellayov-19-420x400.jpg)
Տորթ շոկոլադե մուսսով և նուտելլայով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-kivi-15-420x400.jpg)
Տորթ «Կիվի»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/bulki-yepac-kremi-mijukov-13-420x400.jpg)
Բուլկի եփած կրեմի միջուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/super-shokolade-tort-7-420x400.jpg)
Սուպեր շոկոլադե բիսկվիթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/txvacqablit-shokolade-zoler-12-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ «Շոկոլադե զոլեր»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-orbita-22-420x400.jpg)
Տորթ «Օրբիտա»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/bulki-buchteln-serucov-17-420x400.jpg)
Բուլկի «Buchteln» սերուցքով