շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
Կոկոսով և կիտրոնով տորթ
Մակարոնս
Տորթ «Տրոպիկանա»
Չիզքեյք սև հաղարջի մուսսով
Վանիլային բուլկիներ
Աղցան մարինացված բանջարեղենով
Տորթ զոլավոր բիսկվիթով
Հայկական լավաշ թավայի մեջ
Տորթ «Տանձը կարամելի մեջ»
Բիսկվիթային ռուլետ «Ձմերուկ»
Շտրեյզելյան տորթ
Ամերիկյան ջեմ «Monkey Butter»