շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Չիզքեյք բեզեով
Կաթնաշոռով պիրոգ «Պլացինդա»
Հնդկական կոնֆետ «Բուրֆի»
Շոկոլադե տորթ առանց թխելու
Լոլիկով բլիթներ գրիլի վրա
Կաթնաշոռով փքաբլիթներ
Չիզքեյք «Բեյլիզ»
Նուշով պոմադկա
Շոկոլադե տորթ կարամելային շերտով
Լվովյան շոռակարկանդակ
Տրյուֆելային տորթ
Սխտորով հացիկներ ապուրի համար
...10...5960...70...