շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
Պաղպաղակ ազնվամորիով, շոկոլադով ու ընկույզով
Թխվածքաբլիթ «Տրյուֆել»
Հաց համբուրգերի համար
Նուտելլա տան պայմաններում
Գազարով տորթ
Արագ տորթ կակաչի սերմով ու կոկոսի քերուկով
Նրբահամ բիսկվիթ
Կաթնաշոռով ու ազնվամորիով բիսկվիթ
Բիսկվիթային տորթ հաղարջով ու եփովի կրեմով
Խնձորով ու մերենգայով պիրոգ
Խնձորով կվաս
Մուսս սև հաղարջով