շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/tort-trchni-kat-12-420x400.jpg)
Տորթ «Թռչնի կաթ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/tnakan-panir-rikotta-4-420x400.jpg)
Տնական պանիր «Ռիկոտտա»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/pahqayin-kat-4-420x400.jpg)
Կաթ ընկույզներից
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/marmarya-cheescake-14-420x400.jpg)
Մարմարյա չիզքեյք
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/mexrov-tort-17-420x400.jpg)
Մեղրով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/marinacvac-kanach-lobi-4-420x400.jpg)
Մարինացված կանաչ լոբի
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/rivieta-18-420x400.jpg)
Տորթ «Ռիվիերա»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/shokolade-tort-opera-14-420x400.jpg)
Շոկոլադե տորթ Օպերա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/karamelayin-axander-11-420x400.jpg)
Կարամելային աղանդեր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/tort-mokka-14-420x400.jpg)
Տորթ «Մոկկա»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/axander-red-velvet-13-420x400.jpg)
Աղանդեր «Red Velvet»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/sharlotka-balov-8-420x400.jpg)
Շարլոտկա բալով