շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
Խնձորի քացախ
Ելակով սերուցքային տորթ
Տորթ «Ֆերրերո Ռոշե»
Աղցան կարմիր բազուկով և պանրով
Նրբաբլիթ – աղանդեր կաթնաշոռով
Ձմերուկի ցուկատ
Տիրամիսու
Բավարիական շոկոլադե տորթ
Ֆրանսիական աղանդեր եփած կրեմով և հատապտուղներով
Տորթ «Monia»
Թխվածք «Կարպատկա»
Պլյուշկա կեֆիրով