շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Տիրամիսու
Դդումով կարկանդակներ մսային միջուկով
Տորթ ”Շեկլիկ”
Բուլկի ”Ճնճղուկներ”
Թռչնի կաթ օրիգինալ միջուկով
Նրբաբլիթներ
Տորթ հաղարջով և թավշյա բիսկվիթով
Պանրով ավստրիական տորթ ” Գաուդա ”
Կարամելային սոուս
Տորթ շոկոլադե մուսսով և բալով
Ազնվամորիով տորթ սուֆլե
Բալով շոկոլադապատ մարմելադ
...10...7980...90...