շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/tiramisu-7-420x400.jpg)
Տիրամիսու
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/ddumov-karkandak-msayin-mijukov-7-420x400.jpg)
Դդումով կարկանդակներ մսային միջուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/tort-sheklik-8-420x400.jpg)
Տորթ ”Շեկլիկ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/bulki-chnchxukner-8-420x400.jpg)
Բուլկի ”Ճնճղուկներ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/trchni-kat-original-mijukov-8-420x400.jpg)
Թռչնի կաթ օրիգինալ միջուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/nrbablitner-7-420x400.jpg)
Նրբաբլիթներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/tort-haxarjov-tavshya-biskvitov-14-420x400.jpg)
Տորթ հաղարջով և թավշյա բիսկվիթով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/tort-gauda-8-420x400.jpg)
Պանրով ավստրիական տորթ ” Գաուդա ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/karamelayin-sous-5-420x400.jpg)
Կարամելային սոուս
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/tort-shokolade-musov-balov-12-420x400.jpg)
Տորթ շոկոլադե մուսսով և բալով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/aznvamoriov-tort-sufle-9-420x400.jpg)
Ազնվամորիով տորթ սուֆլե
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/balov-shokoladapat-marmelad-6-420x400.jpg)
Բալով շոկոլադապատ մարմելադ