շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

բալով-թխվածք-1
Բալով թխվածք
բալով-կրամբլ-1
Բալով ու նուշով կրամբլ
խնձորով-թխվածք-1
Խնձորով թխվածք
վանիլային-պաղպաղակ-1
Վանիլային պաղպաղակ
վարսակով-թխվածքաբլիթներ-1
Վարսակով թխվածքաբլիթներ
ազնվամորիով-դեսերտ-1
Ազնվամորիով ու սերուցքով դեսերտ 30 րոպեում
բալով-կարկանդակ-1
Բալով կարկանդակ
կարամելային-տորթ-1
Կարամելային տորթ խնձորով
ելակով-տարտալետկաներ-1
Ելակով տարտալետկաներ
բանանով-դեսերտ-1
Բանանով դեսերտ
կոկոսով-թխվածք-1
Կոկոսով թխվածք
կաթնաշոռով-կրեմ-1
Կաթնաշոռային կրեմ
...89...20...