շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
Կաթնաշոռով տորթ բիսկվիթային ռուլետներով
Դարչինով կեքս
Խնձորով հունական պիրոգ ”Միլոպիտա”
Մեղրով տանձ շերտավոր խմորի մեջ
Միլֆեյ դդումով
Տորթ ”Թռչնի կաթ”
Կորեկաձավարով և դդումով ուտեստ
Տորթ Պայուսակ
Խնձորով պիրոգ
Դդումով տորթ
Ելակով և տանձով տորթ
Յոգուրտով տորթ առանց թխելու