շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Փանքեյք
Շոկոլադե տորթ կիտրոնով
Թխվածքաբլիթ Ընկույզ
Շոկոլադով և պնդուկով տիրամիսու
Դդումով պիրոգ ”Pumpkin Pie”
Պնդուկով տորթ կիտրոնի կրեմով
Խնձորով տորթ բավարիական մուսսով
Հացի բաղադրատոմս հացթուխ սարքով
Տորթ ”Թռչնի կաթ մարմելադով”
Ձկով պիրոգ
Տորթ ”Երեք շոկոլադ”
Խնձորով պանրիկ առանց ալյուրի
...10...8384...90...