շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
Ժելե տորթ Զատիկ
Փխրուն տորթ շոկոլադե գնդիկներով
Տորթ-պաղպաղակ ”Ձմերուկ”
Ազնվամորիով և կիտրոնով տորթ
Տորթ ”Նրբություն”
Կոմպոտ խնձորով և սառեցրած հապալասով
Կարկանդակ կաթնաշոռային կրեմով և ազնվամորիով
Շոկոլադե պիրոգ շոկոլադե կրեմ-մուսսով
Կիտրոնով աղանդեր
Էկլերով տորթ
Գինով սոուս ՛՛Beurre rouge՛՛ մսի համար
Նրբաբլիթով տորթ