շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Անանասով տորթ
Խոզապուխտով լցոնված տարտալետկա
Կարամելային և սրճային մուսսով ֆրանսիական աղանդեր
Չիզքեյք ”Red Velvet”
Տորթ սրճային մուսսով
Հատապտղային սառույց-պաղպաղակ
Թխվածք “Lemon bars”
Սրտիկ թխվածքաբլիթ
Յոգուրտով տորթ խնձորով
Քափքեյք ՛՛Red Velvet”
Ելակով չիզքեյք բաժակի մեջ
Կիտրոնով պիրոգ շտրեյզելով
...10...8586...90...