շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
Տորթ “Սև անտառ”
Կարամելացված խնձորներ
Թխվածք “Magic Cake”
Ելակով տորթ
Տորթ կաթնաշոռային և սերուցքային կրեմով
Շոկոլադե տորթ բանանով
Ընկույզով տորթ բանանով և անանասով
Տորթ ”Հրաբուխ”
Ընկույզով տորթ շոկոլադե-մրգային ջնարակով
Նուտելլա
Կաթնաշոռով տորթ սուֆլե
Հատապտղային շոկոլադե տորթ