շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Կաթնաշոռով բուլկիներ
Տորթ Թռչնի կաթ
Թխվածքներ մուրաբայի միջուկով
Բիսկվիթային մեղրով տորթ
Մեգրելական խաչապուրի
Տորթ “Caprice”
Չամիչով բուլկի
Շոկոլադե թխվածքաբլիթ խնձորի ջեմով
Կարամելային մեղրով տորթ
Սպիտակուցային կրեմով տրուբոչկա
Տորթ Էսկիմո
Աջարական խաչապուրի
...10...8990...100...