շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Տնական պանիր
Իտալական թխվածք “Sfogliatella”
Փքաբլիթներ
Կաթնաշոռով տորթ
Բանանով “Tarte Tatin”
Շոկոլադե-վանիլային տորթ
Տիրամիսու
Չիզքեյք սպիտակ շոկոլադով և ելակի ժելեով
Մեղրով տորթ ընկույզով
Իսպանական կրեմ-բրյուլե “Crema catalana”
Շոկոլադե տորթ “SACHER”
Շոկոլադե երշիկ պիստակով
...10...9091...100...