շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/tort-bali-kremov-chesscakei-shertov-10-420x400.jpg)
Տորթ բալի կրեմով և չիզքեյքի շերտով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/ynkuyzov-shokolade-tort-nutella-10-420x400.jpg)
Ընկույզով շոկոլադե տորթ “Նուտելլա”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/paxlava-filo-xmorov-8-420x400.jpg)
Բակլավա ֆիլո խմորով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/xozi-misy-snkov-6-420x400.jpg)
Խոզի միսը սնկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/enkuyzov-tort-likyori-kremov-11-420x400.jpg)
Ընկույզով տորթ լիկյորի կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/have-kitroni-meghri-marinadov-6-420x400.jpg)
Հավը կիտրոնի և մեղրի մարինադով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/pizza-havayan-21-420x400.jpg)
Պիցցա ”Հավայան”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/kitronov-tort-merengayov-13-420x400.jpg)
Կիտրոնով տորթ մերենգայով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/lehakan-tort-karpatka-10-420x400.jpg)
Լեհական տորթ “Կարպատկա”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/ynkuyzov-tort-11-420x400.jpg)
Ընկույզով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/tort-likyorayin-kremov-9-420x400.jpg)
Տորթ լիկյորային կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/txvacqablit-savoyardi-7-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ “Սավոյարդի”