շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Սրճային բեզե ջնարակով
Տորթ Զատիկ
Կուլիչ
Թխվածքաբլիթ-ձվիկներ Զատիկի համար
Չոր թխվածքաբլիթ “Գալետ”
Սլավոնական կուլիչ թթվասերով
Նարնջով կարկանդակ
Թխվածքաբլիթ “Ձվիկներ”
Տորթ խնձորի միջուկով և կարամելային մուսսով
Խնձորով հայտնի աղանդեր ”Բելյովյան պաստիլա”
Թխվածք Զատիկի համար
Կիևյան տորթ
...10...9293...100...