շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
Պահքային թխվածք ջեմով և ջնարակով
Շոկոլադե տորթ սրճային համով
Կաթնաշոռային տորթ սառեցրած բալով
Պահքային թխվածքաբլիթ լոլիկի հյութով
Տորթ Օպերա
Դդումով կեքս
Բրաունի բանանով և պնդուկով
Շոկոլադե թխվածքաբլիթ կոկոսի միջուկով
Ջեմով մինի – բիսկվիթներ
Թավշյա շոկոլադե կեքս նարնջի համով
Վարունգով և ծովախեցգետնի ձողիկներով աղցան
Տորթ “Նապոլեոն” շերտավոր խմորից