շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Շոկոլադե թխվածքաբլիթ անանուխով
Կիևյան տորթ
Ջեմով պահքային թխվածք
Տորթ Ծիածան
Մեղրով տորթ
Տորթ “Էսթերհազի”
Խնձորով օլադի
Կարամելացված տանձով կարկանդակ
Կաթնային կորժիկներ
Շոկոլադե կարկանդակ ջնարակով
Պիցցա-տորթ
Տորթ Ռաֆաելլո
...10...9899...110...