շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Մանդարինով պիրոգ
Բանանով կարկանդակներ
Բուլկի ”Սիննաբոն”
Շոկոլադե շոռակարկանդակ
Կաղամբով աղցան “Coleslow”
Խոզի միսը չինական ձևով
Շոկոլադե ռուլետ սրճային կրեմով
Կրուասան շոկոլադով
Դիետիկ չիզքեյք
Նարինջի կրեմով տորթ
Խտացրած կաթ 15 րոպեում
Հավի մսով պիրոգ
...10...99100...110...