շաքարի փոշի
թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar
Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության: Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:

Ելակով ռուլետ

Բիսկվիթային տորթ

Կակաչի սերմով տորթ

Նրբաբլիթներով տորթ

Տորթ «Զահեր»

Ռուլետ ”Բաունտի”

Թխվածքաբլիթ «Օրեո»

Շոկոլադե-վանիլային կեքս

Մեղրով տորթ թթվասերային կրեմով

Կոկոսի քերուկով թխվածք

Թխվածք ”Կրեմով կոներ”

Տորթ ”Շոկոլադե հրաբուխ”