շաքարի փոշի
թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar
Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության: Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/shokolade-tort-ciranachrov-16-420x400.jpg)
Շոկոլադե տորթ ծիրանաչրով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/shokolade-tort-marshmallow-16-420x400.jpg)
Շոկոլադե տորթ մարշմելոուով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/amanory-tort-kon-14-420x400.jpg)
Ամանորյա տորթ ”Կոներ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/amanorya-tort-muss-fantasy-18-420x400.jpg)
Ամանորյա տորթ – մուսս ”Fantasy”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/txvacq-pxrun-xmorov-6-420x400.jpg)
Թխվածք փխրուն խմորով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/txvacq-kitronov-10-420x400.jpg)
Թխվածք կիտրոնով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-napoleon-mrgayin-kremov-22-420x400.jpg)
Տորթ «Նապոլեոն» մրգային կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/baklava-14-1-420x400.jpg)
Բակլավա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/rulet-katnashorayin-kremov-8-420x400.jpg)
Ռուլետ կաթնաշոռային կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/eklerner-beeyov-10-420x400.jpg)
Էկլերներ բեզեով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/beze-serucqayin-mijukov-9-420x400.jpg)
Բեզե սերուցքային միջուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/qaxcrablitner-15-420x400.jpg)
Քաղցրաբլիթներ