շաքարի փոշի
թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar
Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության: Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:
![մարմարյա-թխվածքաբլիթներ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2019/02/մարմարյա-թխվածքաբլիթներ.jpg)
Մարմարյա քաղցրաբլիթներ
![մրգային աղցան](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2019/02/մրգային-աղցան-1.jpg)
Մրգային աղցան մասկարպոնեով
![տորթ-սրտիկ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2019/02/տորթ-սրտիկ.jpg)
Տորթ-մուսս Սրտիկ
![տորթ-սևամորթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2019/02/տորթ-սևամորթ-1.jpg)
Տորթ «Սևամորթ»
![դեսերտ-Մոնբլան](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2019/02/դեսերտ-Մոնբլան.jpg)
Դեսերտ «Մոնբլան»
![չիզքեյք-բանոֆֆի](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2019/02/չիզքեյք-բանոֆֆի.jpg)
Չիզքեյք «Բանոֆֆի» առանց թխելու
![կաթնաշոռով-թխվածքաբլիթներ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2019/02/կաթնաշոռով-թխվածքաբլիթներ.jpg)
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ
![ֆրանսիական-դեսերտ-5](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2019/01/ֆրանսիական-դեսերտ-5-1.jpg)
Փարիզյան դեսերտ
![չիզքեյք](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/12/չիզքեյք-1.jpg)
Չիզքեյք «Նյու Յորք»
![դարչինով-բուլկի](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/12/դարչինով-ռուլետ-1.jpg)
Դարչինով բուլկիներ
![համեղ-տոնածառ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/12/համեղ-տոնածառ.jpg)
Համեղ տոնածառ
![տոնական-թխվածք-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/12/տոնական-թխվածք-1.jpg)
Տոնական թխվածք «Իսաննա»