շաքարի փոշի
թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar
Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության: Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/italakan-axander-shokoladov-8-420x400.jpg)
Իտալական աղանդեր շոկոլադով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/tort-kitroni-kremov-10-420x400.jpg)
Տորթ կիտրոնի կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/fransiakan-axander-bushe-hapalasov-21-420x400.jpg)
Ֆրանսիական աղանդեր ”Բուշե” հապալասով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/vanilayin-yexjyurner-9-420x400.jpg)
Վանիլային եղջյուրիկներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/klor-gata-7-420x400.jpg)
Կլոր գաթա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/pqablitner-norovi-6-420x400.jpg)
Փքաբլիթներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/tort-dexcov-panna-kotta-15-1-420x400.jpg)
Տորթ ”Դեղձով պաննա-կոտտա”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/mexrov-tort-hapalasi-kremov-23-420x400.jpg)
Մեղրով տորթ հապալասի կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/hataptxayin-panna-kotta-5-420x400.jpg)
Հատապտղային պաննա-կոտտա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/glazur-marshmallow-fluff-5-420x400.jpg)
Գլազուր “MARSHMALLOW FLUFF”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/pqablit-xtacrac-katov-4-420x400.jpg)
Փքաբլիթներ խտացրած կաթով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/shokolade-fondan-8-420x400.jpg)
Շոկոլադե ֆոնդան