շաքարի փոշի
թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar
Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության: Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/jnarakapat-pqablitner-5-1-420x400.jpg)
Ջնարակապատ փքաբլիթներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/germanakan-pirog-kuxen-10-420x400.jpg)
Գերմանական պիրոգ ”Կուխեն”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/ananasov-tart-kokosi-qerukov-6-420x400.jpg)
Անանասով տարտ կոկոսի կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/balov-txvacq-nor-8-420x400.jpg)
Բալով թխվածքներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/shokolade-tort-zaher-5-420x400.jpg)
Շոկոլադե տորթ «Զահեր»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/ddumov-tavshya-keqs-5-420x400.jpg)
Դդումով թավշյա կեքս
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/balov-txvacq-5-420x400.jpg)
Բալով թխվածք
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/spanaxov-yogurtov-tort-11-420x400.jpg)
Սպանախով և յոգուրտով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/tort-nrbutyun-9-420x400.jpg)
Տորթ «Նրբություն»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/chinakan-txvacq-lotus-23-420x400.jpg)
Չինական թխվածք ”Լոտուս”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/pxrun-pirog-aznvamoriov-8-420x400.jpg)
Փխրուն պիրոգ ազնվամորիով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/shokolade-txvacq-balov-13-420x400.jpg)
Շոկոլադե թխվածք բալով