շաքարի փոշի
թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar
Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության: Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:

Կոնֆետ ”Շագանակներ”

Մեղրով տորթ ընկույզով

Շոկոլադե երշիկ պիստակով

Տորթ բալի կրեմով և չիզքեյքի շերտով

Կոնֆետներ գետնանուշի կարագով

Լեհական տորթ “Կարպատկա”

Տորթ լիկյորային կրեմով

Թխվածքաբլիթ “Սավոյարդի”

Տորթ Զատիկ

Շոկոլադե ձվիկներ Զատիկի համար

Տիրամիսու

Սլավոնական կուլիչ թթվասերով