շաքարի փոշի
թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar
Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության: Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:

Խնձորով տնական զեֆիր

Տորթ “Տիրամիսու”

Թխվածքաբլիթ “Red Velvet”

Փքաբլիթներ

Թխվածքաբլիթ “Թիթեռներ”

Շոկոլադե նապոլեոն

Տնական փախլավա

Ամանորյա թխվածքաբլիթ ”Puzzle”

Թխվածքաբլիթով տորթ “Եղևնի”

Այսինգ` Թագավորական ջնարակ

Լեհական մեղրով տորթ

Խնձորով տորթ-սուֆլե