շաքարի փոշի

թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar

Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության:  Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:

Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:

ելակով-տարտալետկաներ-1
Ելակով տարտալետկաներ
բանանով-ու-ելակով-սորբետ-1
Ելակով, բանանով ու յոգուրտով սորբետ
սերուցքով-ելակ-1
Սերուցքով ու զեֆիրով ելակ
Ելակով գնդիկներ
խնձորով-զամբյուղներ-1
Խնձորով ու մերենգայով զամբյուղներ
կեֆիրով-կրեմ-1
Կեֆիրով կրեմ տորթերի համար
ձողիկներ-1
Խտացրած կաթով ձողիկներ
Բիսկվիթային-ռուլետ-1
Բիսկվիթային ռուլետ
տորթ-կրիա
Տորթ «Կրիա»
շոկոլադե-ձու-1
Շոկոլադե ձու
սերուցքային-կրեմ-1
Սերուցքային կրեմ
խնձորով-կարկանդակ-1
Խնձորով կարկանդակ
...45...10...