շաքարի փոշի
թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar
Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության: Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:
![շոկոլադե-կրեմ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/շոկոլադե-կրեմ-1.jpg)
Շոկոլադե կրեմ տորթերի համար
![շոկոլադե-թխվածքաբլիթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/շոկոլադե-թխվածքաբլիթ-1.jpg)
Շոկոլադե թխվածքաբլիթ ամերիկյան ձևով
![կրեմ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/կրեմ-1.jpg)
Կաթնաշոռային կրեմ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/պահքային-թխվածք-1.jpg)
Մեղրով պահքային թխվածք
![Խնձորով-ռուլետ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/Խնձորով-ռուլետ-1.jpg)
Խնձորով ռուլետ
![պահքային-մադլեն-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/պահքային-մադլեն-1.jpg)
Պահքային «Մադլեն»
![կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/կարկանդակ-1-4.jpg)
Խնձորով կարկանդակ
![ձողիկներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/ձողիկներ-1.jpg)
Մանդարինով շոկոլադապատ ձողիկներ
![Կնոջ-մատներ--1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/Կնոջ-մատներ-1.jpg)
Տորթ «Կնոջ մատներ»
![Շոկմանժե-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/Շոկմանժե-1.jpg)
Շոկմանժե
![Մերենգայով-տորթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/Մերենգայով-տորթ-1.jpg)
Մերենգայով տորթ
![կրեմ-մասկարպոնե-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/կրեմ-մասկարպոնե-1.jpg)
Մասկարպոնեով կրեմ