շաքարի փոշի
թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar
Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության: Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:

Ամանորյա տորթ «Ձյունիկ»

Արքայախնձորով թխվածքաբլիթներ

Բանանով քաղցրաբլիթներ

Լեհական կեքս

Տորթ «Հրեշտակի արցունքներ»

Վիեննական շտրուդել

Չինական թխվածքաբլիթներ՝ գուշակությամբ

Արագ ռուլետ

Տորթ «Կրակե հովազ»

Շոկոլադե թխվածքաբլիթ`ճաքերով

Տորթ «Կաթնային»

Խտացրած կաթով եղջյուրներ