շաքարի փոշի
թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar
Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության: Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:
Թխվածքաբլիթով և կոկոսի քերուկով ռուլետ
Կիտրոնի ջնարակ
Չուրրոս
Փքաբլիթ (պոնչիկ)
Կարամելային-ընկուզային կրեմ
Կակաչի սերմով ռուլետ
Թխվածքաբլիթ Զեբր
Սնիկերս կոնֆետներ
Խնձորով պիրոգ յոգուրտային կրեմով
Թխվածք «Նանաիմո»
Ելակով տորթ-սուֆլե
Կաթնային տրյուֆել