ոլոռ
թարգմանություն՝ на русском - горох, in English - pea
Ոլոռի հայրենիքը հին Եգիպտոսն է, որտեղ էլ առաջին անգամ հասկացել են այս մթերքի կարևորությունն ու սննդարարությունը: Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ սպիտակուցներ, ցինկ, ինչպես նաև B և K խմբի վիտամիններ:
Ոլոռն օգտագործում են պահածոյացված, թարմ և սառեցված վիճակում: Պետք է ուշադրություն դարձնել, որ պահածոյացված ոլոռն ունենա առողջ գույն և չոր չլինի:
Ոլոռը լայնորեն օգտագործում են ապուրներ, կրեմ-ապուրներ, կարկանդակներ ու աղցաններ պատրաստելու մեջ:
Այս համեղ բաղադրատոմսերը դուր կգան ինչպես Ձեզ, այնպես էլ Ձեր ընտանիքի անդամներին:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/kanach-volorov-krem-apur-9-420x400.jpg)
Կանաչ ոլոռով կրեմ-ապուր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/garedzavar-snkov-kanach-volorov-6-420x400.jpg)
Գարեձավար սնկով և կանաչ ոլոռով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/paelya-3-420x400.jpg)
Պաելյա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/kartofilov-snkov-jerepuk-18-420x400.jpg)
Կարտոֆիլով և սնկով ջեռեփուկ