պանիր
թարգմանություն՝ на русском - сыр, in English - Chees
Պանիրը կաթից պատրաստվող սննդամթերք է, որին նաև անվանում են «խոհանոցի արքա»: Պանրի սննդային արժեքը պայմանավորված է սպիտակուցների, կաթնայուղի, ամինաթթուների, A, B և PP վիտամինների, կալցիումի և ֆոսֆորի աղերի պարունակությամբ։
Պանրի պատրաստման մեջ մեծ դերակատարություն ունի մի քանի պայման`
Կաթի տեսակը. պանրի պատրաստման մեջ կաթը մեծ նշանակությունը ունի: Կովի կաթը ամենանուրբն է` սերուցքային, քաղցրավուն բույրով, ինչն էլ պանրին հաճելի բույր է հաղորդում։
Արտադրող երկիրը. կարևոր է այն երկիրը, որտեղ առաջինն են բացահայտել և արտադրել պանիրը։
Հնեցումը. հնեցման ժամանակ պանիրները դառնում են հատիկային, հարթ, փխրուն կամ կրեմային: Քիչ հնեցված պանիրները փափուկ են։
Աշխարհում հայտնի են պանիրների տարբեր տեսակները, որոնք ունեն իրենց յուրահատուկ համն ու բույրը:
Պանիրը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստումե ն կարկանդակներ, աղցաններ, տաք ուտեստներ: Այն ավելացնում են պիցցաների ու խաչապուրիների մեջ:
Համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման պետք է փորձեք:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/italakan-pizza-11-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/covaxecgetni-dzoghiknerov-aghcan-7-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/banjareghenayin-pizza-8-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/pizza-rulet-7-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/lolikov-panrov-xortik-7-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/xozi-msov-kartofil-8-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/smbuk-hovharner-6-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/kreativ-buterbrodner-11-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/pizza-rulet-stromboli-8-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/zmruxte-aghcan-6-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/kotletner-krianer-10-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/lconvac-smbuk-7-420x400.jpg)