պղպեղ սև

թարգմանություն՝ на русском - чёрный перец, in English - black pepper

Սև պղպեղը խոհարարության մեջ ամենահայտնի համեմունքն է: Այն լինում է հատիկավոր ու աղացած տարբերակով: Այն և հաճելի համ է տալիս կերակուրներին, և միաժամանակ շատ օգտակար է, քանի որ պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամիններ, երկաթ, կալիում և կալցիում: Աղացած սև պղպեղն ավելացնում են խճողակների, ապուրների, սոուսների, մսային կերակուրների մեջ, իսկ հատիկավորը սովորաբար օգտագործում են երկար ժամանակ եփվող կերակուրների մեջ: Համեղ ձուկ պատրաստելու գլխավոր նախապայմանը դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղն է:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սև պղպեղ:

caneloni-bokonyez-sousov
Կանելոնի
kurze
Մսով ”Կուրզե”
arag-axcan
Արագ աղցան
taq-buterbrod
Տաք բուտերբրոդ
tapakac-kartofil
Տապակած կարտոֆիլ
lahmajo
Լահմաջո
lconvac-shampinion
Լցոնված շամպինիոն
havi-msov-snkov-blit-
Հավով և սնկով բլիթ
xrtxrtan-havi-tevikner
Խրթխրթան հավի թևիկներ
fransiakan-omlet
Ֆրանսիական օմլետ
shampinion-mexri-marinadov
Շամպինիոն մեղրի մարինադով
Հավի մսով կոտլետ
...10...1112...20...