պղպեղ սև

թարգմանություն՝ на русском - чёрный перец, in English - black pepper

Սև պղպեղը խոհարարության մեջ ամենահայտնի համեմունքն է: Այն լինում է հատիկավոր ու աղացած տարբերակով: Այն և հաճելի համ է տալիս կերակուրներին, և միաժամանակ շատ օգտակար է, քանի որ պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամիններ, երկաթ, կալիում և կալցիում: Աղացած սև պղպեղն ավելացնում են խճողակների, ապուրների, սոուսների, մսային կերակուրների մեջ, իսկ հատիկավորը սովորաբար օգտագործում են երկար ժամանակ եփվող կերակուրների մեջ: Համեղ ձուկ պատրաստելու գլխավոր նախապայմանը դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղն է:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սև պղպեղ:

Ապուր մսային գնդիկներով և կանաչիով
Աղցան հավի կրծքամսով և բանջարեղենով
Պիցցա «Կապրեզե» լոլիկով
Ջեռեփուկ պանրով
Պարմեջանա սմբուկով
Բանջարեղենով միս չինական ձևով
Լոլիկով բլիթներ գրիլի վրա
Լազանյա «Բոլոնեզ» սոուսով
Կարկանդակներ մսով և պանրով
Տապակած դդմիկ
Սնկով պիրոգ
Սնկով կրեմ-ապուր
...10...1718...20...