պղպեղ սև

թարգմանություն՝ на русском - чёрный перец, in English - black pepper

Սև պղպեղը խոհարարության մեջ ամենահայտնի համեմունքն է: Այն լինում է հատիկավոր ու աղացած տարբերակով: Այն և հաճելի համ է տալիս կերակուրներին, և միաժամանակ շատ օգտակար է, քանի որ պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամիններ, երկաթ, կալիում և կալցիում: Աղացած սև պղպեղն ավելացնում են խճողակների, ապուրների, սոուսների, մսային կերակուրների մեջ, իսկ հատիկավորը սովորաբար օգտագործում են երկար ժամանակ եփվող կերակուրների մեջ: Համեղ ձուկ պատրաստելու գլխավոր նախապայմանը դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղն է:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սև պղպեղ:

Խոզապուխտով և հավի մսով աղցան
Մեքսիկական ապուր ”Chili con carne”
Պաստա դդումով և բեկոնով
Հավ կարտոֆիլով և սնկով
Խոզի փափկամիսը համեմունքներով
Հավի բուդ գարեջրի մարինադով
Խոզի միսը սնկով
Հավը կիտրոնի և մեղրի մարինադով
Պապրիկաշ հավի մսով և սնկով
Դդումով կրեմ-ապուր
Tagliatelle մակարոն բոլոնեզ սոուսով
Մսով թեղին բեկոնով և պիստակով
...10...2930...40...