պղպեղ սև

թարգմանություն՝ на русском - чёрный перец, in English - black pepper

Սև պղպեղը խոհարարության մեջ ամենահայտնի համեմունքն է: Այն լինում է հատիկավոր ու աղացած տարբերակով: Այն և հաճելի համ է տալիս կերակուրներին, և միաժամանակ շատ օգտակար է, քանի որ պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամիններ, երկաթ, կալիում և կալցիում: Աղացած սև պղպեղն ավելացնում են խճողակների, ապուրների, սոուսների, մսային կերակուրների մեջ, իսկ հատիկավորը սովորաբար օգտագործում են երկար ժամանակ եփվող կերակուրների մեջ: Համեղ ձուկ պատրաստելու գլխավոր նախապայմանը դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղն է:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սև պղպեղ:

Հավի մսով և սնկով շտրուդել
Նեխուրով բրնձով փլավ
Բլղուրով և լոլիկով աղցան
Շոգեխաշած կաղամբ նրբերշիկով
Կարտոֆիլով և բեկոնով աղցան
Հավի թոքը լոբով
Հունգարական գուլյաշ
Ծաղկակաղամբով աղցան
Կաղամբով աղցան “Coleslow”
Հավի մսով և բրնձով ապուր
Հավի միսը շերտավոր խմորի մեջ
Հավի մսով պիրոգ
...10...3334...40...