պղպեղ սև

թարգմանություն՝ на русском - чёрный перец, in English - black pepper

Սև պղպեղը խոհարարության մեջ ամենահայտնի համեմունքն է: Այն լինում է հատիկավոր ու աղացած տարբերակով: Այն և հաճելի համ է տալիս կերակուրներին, և միաժամանակ շատ օգտակար է, քանի որ պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամիններ, երկաթ, կալիում և կալցիում: Աղացած սև պղպեղն ավելացնում են խճողակների, ապուրների, սոուսների, մսային կերակուրների մեջ, իսկ հատիկավորը սովորաբար օգտագործում են երկար ժամանակ եփվող կերակուրների մեջ: Համեղ ձուկ պատրաստելու գլխավոր նախապայմանը դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղն է:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սև պղպեղ:

Մսով շերտավոր ռուլետ
Կաղամբով և նեխուրով աղցան
Հունական սոուս Ձաձիկի
Սնկով գրպանիկներ
Մսի կոլոլակով պաստա
Բազուկով սառը ապուր
Սոուս “Թարթար”
Ռատատույ
Կանաչ լոբի բանջարեղենով
Հունական աղցան
Ռոլլ սենդվիչ
Կարտոֆիլը սնկով
...10...3637...40...