պղպեղ սև

թարգմանություն՝ на русском - чёрный перец, in English - black pepper

Սև պղպեղը խոհարարության մեջ ամենահայտնի համեմունքն է: Այն լինում է հատիկավոր ու աղացած տարբերակով: Այն և հաճելի համ է տալիս կերակուրներին, և միաժամանակ շատ օգտակար է, քանի որ պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամիններ, երկաթ, կալիում և կալցիում: Աղացած սև պղպեղն ավելացնում են խճողակների, ապուրների, սոուսների, մսային կերակուրների մեջ, իսկ հատիկավորը սովորաբար օգտագործում են երկար ժամանակ եփվող կերակուրների մեջ: Համեղ ձուկ պատրաստելու գլխավոր նախապայմանը դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղն է:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սև պղպեղ:

“Փակ” պիցցա
Կարմիր կաղամբով աղցան
Կարտոֆիլային ձողիկներ
Շաուրմա հավի մսով
Շերտավոր խմորով “Նավակներ”
Սոուս Բեշամել
Լոլիկի հյութ
Բանջարեղենային պաելյա
Պանրով ապուր
Մակարոնով ուտեստ “Նեապոլիտանական”
Բանջարեղենային թեթև աղցան
Պիցցա «Նախաճաշ»
...10...3839...