պղպեղ սև

թարգմանություն՝ на русском - чёрный перец, in English - black pepper

Սև պղպեղը խոհարարության մեջ ամենահայտնի համեմունքն է: Այն լինում է հատիկավոր ու աղացած տարբերակով: Այն և հաճելի համ է տալիս կերակուրներին, և միաժամանակ շատ օգտակար է, քանի որ պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամիններ, երկաթ, կալիում և կալցիում: Աղացած սև պղպեղն ավելացնում են խճողակների, ապուրների, սոուսների, մսային կերակուրների մեջ, իսկ հատիկավորը սովորաբար օգտագործում են երկար ժամանակ եփվող կերակուրների մեջ: Համեղ ձուկ պատրաստելու գլխավոր նախապայմանը դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղն է:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սև պղպեղ:

Կարտոֆիլը խոզապուխտով
Ձվով կոբլեր
Հավի մսով և լոլիկով աղցան
Մսով լցոնված լավաշ
Հավի կրծքամիս սերուցքով
Լցոնված տաքդեղ
Մսով կարկանդակ “Սամսա”
Սթեյք “Ռիբայ”
Խոզի կողիկներ ջեռոցում
Իսպանական տորտիլյա
Ռոստբիֆ
Խոզի մսով կարտոֆիլ
...10...4041...