պղպեղ սև

թարգմանություն՝ на русском - чёрный перец, in English - black pepper

Սև պղպեղը խոհարարության մեջ ամենահայտնի համեմունքն է: Այն լինում է հատիկավոր ու աղացած տարբերակով: Այն և հաճելի համ է տալիս կերակուրներին, և միաժամանակ շատ օգտակար է, քանի որ պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամիններ, երկաթ, կալիում և կալցիում: Աղացած սև պղպեղն ավելացնում են խճողակների, ապուրների, սոուսների, մսային կերակուրների մեջ, իսկ հատիկավորը սովորաբար օգտագործում են երկար ժամանակ եփվող կերակուրների մեջ: Համեղ ձուկ պատրաստելու գլխավոր նախապայմանը դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղն է:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սև պղպեղ:

narnjov-havi-msov-axcan
Նարնջով և հավի մսով աղցան
shertavor-xmorov-xxunjner
Շերտավոր խմորով խխունջներ
shampinionov-kotlet
Շամպինիոնով կոտլետ
bekonov-kartofil
Բեկոնով կարտոֆիլ
dietik-pizza
Դիետիկ պիցցա առանց խմորի
koreakan-axcan
Կորեական աղցան
qunjutov-mexrov-mis
Քունջութով և մեղրով հավի միս
havi-msov-banjareghenov-rulet
Հավի մսով և բանջարեղենով ռուլետ
bazukov-kotlet
Բազուկով կոտլետ
hunakan-axcan-norovi
Հունական աղցան նորովի
pelmeniov-pirog
Պելմենիով պիրոգ
kartofilov-pirog
Կարտոֆիլով և խոզի մսով պիրոգ
...67...10...